Loading color scheme

Το Joomla συμμετέχει στο Google Summer of Code 2019

Το Joomla συμμετέχει στο Google Summer of Code 2019

Το Joomla δωδέκατη χρονιά επιλέχθηκε ως mentoring organization στο Google Summer of Code 2019 (GSoC)!.

To GSoC προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα και να μάθουν πώς είναι να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού. Κάθε καλοκαίρι συμμετέχουν στο GSoC χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη δημοφιλών έργων ανοικτού λογισμικού. Περισσότερο από μια ευκαρία νέα ταλέντα να συνδεθούν με το Joomla και να αναπτύξουν την εφαρμογή, τo GSoC είναι μια ευκαιρία συνάντησης φίλων του ανοικτού λογισμικού που θα μποραστούν ιδέες και γνώσεις, να μάθουν αλλά και να διδάξουν και πάνω από όλα να περάσουν δημιουργικά.

Αυτή τη χρονιά, η υποψηφιότητα του Joomla υποστηρίχθηκε από τους Puneet Kala, Sandra Decoux, Yves Hoppe και Tobias Zulauf.

Μετά την αποδοχή της υποψηφιότητας του Joomla από το GSoC, ο Puneet Kala δήλωσε:

Η αποδοχή από το GSoC είναι ένα καλό νέο για να ξεκινήσει το Joomla το 2019. Είμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης της έκδοσης Joomla 4 και εκεί θα εστιάσουν οι προσπάθειες αυτής της χρονιάς.
Είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που επιλεγόμαστε για το GSoC, μετά το 2015, γεγονός που δείχνει καθαρά ότι δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση.
Ε'ιμαστε ικανοπποιημένοι και σε θέση να κάνουμε αυτή τη χρονιά ακόμη πιο παραγωγική και με περισσοτερα αποτελέσματα από την προηγούμενη συμμετοχή μας. Φυσικά, ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας οφείλεται στους μέντορές μας, που έκαναν μια τεράστια προσπάθεια και δημιούργησαν τα πρότυπα δουλειάς για τη συμμετοχή μας στο GSoC .

Ζητάμε από φοιτητές να συμμετάσχουν στο  Joomla GSoc Project

Περιμένουμε ταλαντούχους και αφοσιωμένους φοιτητές να πλησιάσουν το Joomla. Σας καλούμε να μελετήσετε τα δεδομένα του προγράμματος και να κάνετε αίτηση για τη συμμετοχή σας στο GSoC. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γράψετε κώδικα, να μάθετε για την ανάπτυξη του ελεύθερου λογισμικού, να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους, κερδίζοντας και κάποια χρήματα. Όλες οι πληροφορίες για τη συμμετοχή σας, δημοσιεύονται εδώ.

Χρειαζόμαστε τους Joomlers!

Είναι πολλοί οι  τρόποι για να συμβάλλετε στην επιτυχία της συμμετοχής μας στο GSoC 2019! Μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για να συμμετέσχετε ως μέντορας και να μοιραστείτε τεχνογνωσία με φοιτητές που επιθυμούν να μάθουν ή μπορείτε να μας βοηθήσετε στη διάδοση της πληροφορίας και την προώθησή της. Αν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε την ομάδα του Joomla GSoC, ελάτε σε επαφή μαζί μας στέλνοντάς μας ένα email.

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των εθελοντών του Joomla!

Ας προχωρήσουμε σε ένα ακόμη πετυχημένο Google Summer of Code!

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! σε όλους όσους θελήσουν να βοηθήσουν. Δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία χωρίς εσάς! Έχουμε τη σιγουριά πως το GSoC 2019 είναι ακόμη μια ευκαρία για να γίνει το Joomla ακόμη καλύτερο!

Αν ενδιαφέρεστε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της ομάδας μας, μπορείτε να ανατρέξετε στις αναφορές στο Volunteers portal.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι για το GSoC 2019

Αρχικό κείμενο στο joomla.org
Απόδοση στα ελληνικά Άρης Ντάτσης